Тонер касети за Toshiba


Тонери за Toshiba

В Tonerland.bg може да откриете голямо разнообразие от тонери за Toshiba. Покриваме почти изцяло гамата устройства популярни на нашия пазар, най-вече тонер касети за принтери Toshiba BD 1350 и тонер касета Toshiba T-1350PE, които са едни от най-поръчваните от марката. Всички продукти, което ще намерите на Tonerland.bg, са с гарантиран произход и високо качество, което ние гарантираме на хилядите ни потребители в последните над 5 години. Поръчвайки от нас получавате и перфектно обслужване и професионална консултация, която ще ви помогне да изберете правилната тонер касета за вашето устройство. 

Какво е тонер? 


Тонерът е специфичен прахообразен материал. Той се ползва при лазерните принтери, както и при копирите, при някои факсове и при различни многофункционални устройства. Служи за сформирането на дадено изображение на хартия. 

Как се изработва тонер?

Тонерът се прави посредством смесване на съставките. Те се смесват под формата на плочки, а после се натрошават. Правят се на малки топчета. Раздробяват се на ситни частици, които са със стриктно контролирана големина, а процесът се извършва под въздействието на силна, предназначена за това въздушна струя. 

Към края на процеса се образуват зрънца тонер. Ако те се гледат под микроскоп, вижда се, че са с неправилни издатъци и форми. За по-високо качество на разпечатката, част от компаниите подлагат частиците на допълнителна обработка – химическа, с цел да уголемят зрънцата малко. Така се получават сравнително еднакви зрънца, които са с подобни форми. Колкото по-малки са еднородните форми, толкова по-ниска е консумацията на тонера и е по-добро произвеждането на различни цветове. Това е дребна прахообразна смес, така че тонерът може да се разпрашава във въздуха, което означава, че е доста летлив.