Toner cartridges for Epson


Тонери за Epson

Epson е една от предпочитаните марки принтери и други печатни устройства. Това е причината и консумативите с тази марка да са търсени. Ние от Tonerland.bg предлагаме тонери и тонер касети Epson, така че ако се нуждаете от някой от тези консумативи – не се колебайте да разгледате предложенията ни и да поръчате необходимото от нас. Ако изпитвате трудност да намерите правилната тонер касета за вашето устройство може да се свържете с нас и ние безплатно ще ви консултираме. Също така Tonerland.bg предлага експресна доставка до цялата страната. Така липсата на тонер касета няма да попречи на вашата работа.

Подробности за това какво е тонер

По-голямата част тонери, както и тези за Epson, са със сходни съставки. Всеки от тях съдържа въглерод, полимерни частици или органични смоли и железни окиси. Различията обаче са доста повече. Основното нещо, което е строго специфично, е съотношението между съставките. Химическият им състав и размерът им също са различни.

С течение на времето нещата в тази сфера доста бързо се променят. Различните модели принтери в днешни дни, в това число и Epson, работят вече с тонери, чиито частици са с размери, по-малки от два микрона. Произвеждат се посредством технологии, работещи на молекулярно ниво, а това завишава точността, а по този начин и качеството.

Какво става всъщност, ако касетата ви бъде заредена с тонер, който не е предназначен за нея?

Ако заредите неподходящ тонер в тонер касета Epson, това може да доведе до редица проблеми след себе си. Много е вероятно касетата ви да продължи да работи, но с проблеми. Възможно е значително да се скъси живота на касетата, а и на самото устройство. 

Силно ще се влоши качеството на отпечатване. Случва се така заради несъответствието на частиците. Температурата за разтопяване на тонера също е различна. Магнитните му свойства също не съвпадат. Вътрешните части на тонер касетата е много вероятно да се саморазрушават заради завишените сили на триене, които ще възникнат заради несъответствията. Употребата на неподходящ тонер също така ще доведе и до понижен брой отпечатани копия. Това се случва, защото доста от него ще попадне в танкера за отработен тонер, а не, както трябва да бъде, на листа хартия.